Plant persille og purløg NU!

– og ha’ friske krydderurter i det tidligste forår.

 

Nu, hvor den mørke tid for alvor nærmer sig, har vi ekstra brug for lidt grønt. Og i stedet for at holde de små potter med persille og purløg ”kørende” i vindueskarmen, så plant dem ud i haven. De vil stadig gro lidt her i efteråret. Når vi får frost døgnet rundt, visner de ned. Men så snart frosten går af jorden i foråret, vil det vælte frem med nye skud.

 

Du kan købe planterne i supermarkedet. Du kan også købe større potter med persille/purløg i mange plantecentre – selv på denne tid af året.

De plantes sådan her: tag forsigtigt planten op ad potten. Træk/vrik rødderne skånsomt fra hinanden – del eventuelt planten i 3-4 stykker. Plant med 10 cm mellemrum. Tryk jorden godt ned omkring planten og vand – også selvom jorden er meget fugtig i forvejen. Når du vander, vil jorden pakke sig godt rundt om alle rødder. Det gør, at planten kommer i vækst hurtigere.

Hvis du har et overdækket højbed, vil den ekstra varme gøre, at planterne gror lige indtil, der evt. kommer frost i længere perioder. Så visner planterne. Men de spirer igen i det tidlige forår, så snart de første solstråler varmer bedet op om dagen. Overdækningen gør, at nattefrosten normalt holdes ude af bedet, men persille og purløg tager ikke skade af et par frostgrader.

Midt i marts: 14 grader og lækre krydderurter inde i bedet. 0 grader udenfor.

Andre krydderurter

Andre krydderurter, der er vinter-hårdføre er: kørvel, mynte og salvie. “Vinter-hårdføre” betyder, at planterne visner ned på friland, når der kommer frost, men at de spirer igen i foråret. I overdækkede bede vil planterne gro, indtil der er vedvarende frost, og de gror igen i det aller tidligste forår på trods af nattefrost.

Derudover kan følgende krydderurter overleve milde vintre på friland: Citronmelisse, fransk estragon, karryplante, oregano, rosmarin og timian. Samme planter klarer næsten altid selv hårde vintre i overdækkede højbede.

Friske krydderurter i efteråret.

TILBUD på højbede

I oktober kan du få 15% på alle GrowCamps produkter, hvis du køber for over kr. 1.000,- her på shoppen.

Det gælder også for vores lille vægbed, som kan placeres alle steder – f.eks. også på altaner og terrasser. Det er som skabt til at dyrke krydderurter i. Det kan placeres tæt på boligen, så du altid – også i den kolde tid – har frisk grønt lige ved hånden.

 »» KLIK HER for mere info om krydderurte-bedet, som er vist herunder.

 »» KLIK HER for at få kode, som giver dig 15% rabat i oktober!

Krydderurtebed på 3. sal.