135 ærter i dag!

At dyrke grøntsager i en GrowCamp
– er noget for sig!

En GrowCamp er ikke KUN et drivhus, for højbedet følger med. Og et højbed gør i sig selv, at man får meget større høst end på friland – helt op til 4 gange større.

I et drivhus dyrker man mest tomater og agurker.

I GrowCampen på billedet herover dyrkes der gulerødder, ærter, løg, porrer og hestebønner. Alt blev sået og plantet allerede i marts måned. Dengang var der plastfolie på bedet, som derfor fungerede som drivhus. Nattefrosten, som ellers nemt kan slå det meste ihjel på friland, holdes ude. Og der skal ikke mange solstrejf til for at hæve temperaturen væsentligt, så frøene spirer og alt trives.

Plastfolien er for længst lagt væk, og børnene har lige plukket nøjagtigt 135 ærter fra to rækker på 120 cm! Så mange plukker de tit i maj/juni måned. Det kan næppe lade sig gøre på friland så tidligt på året.

Alt i dette bed er større og meget længere fremme end på friland. Det skyldes til dels fordelene ved at dyrke i et højbed, men det er også plast-overdækningens fortjeneste.

Gulerødderne, her i bedet, er lige ved at være klar. Dem elsker ungerne at trække op, tørre lidt af med hænderne og spise DIREKTE. Der står løg og porrer imellem ærter og bønner. De får ikke meget plads, men snart skal ærterne op, og så bliver der lys og luft. Der bliver også plads til at så flere gulerødder, som kan høstes i efteråret.

I en have med GrowCamps kan man allerede fra midt/sidst i maj høste: Kartofler, forårsløg, rødbeder, salat, radiser, persille, purløg, basilikum, ærter, spidskål, broccoli, blomkål, jordbær og sikkert også meget andet. Gulerødder, tomater og bønner er klar først i juni.

I GrowCamps sår og høster man kontinuerligt. Det, at man kan komme tidligt igang, gør, at man allerede inden sommerferien har høstet masser af lækre hjemme-dyrkede grøntsager og været en grad af SELVFORSYNENDE. Når man kommer hjem fra ferien, er der stadig meget at høste, og man kan så alverdens planter til overvintring og få en endnu tidligere start næste år.

GrowCampen er med andre ord fænomenal til grøntsags-produktion.

Det beskyttede miljø gør, at det lykkes at dyrke for næsten alle – også dem uden grønne fingre.

? Nem at montere – kan placeres alle steder
? Overdækket med insektnet – ingen skadedyr
? Med helårs-overbygning – konstrueret til det danske vejr
? Plastoverdækning – højbed og drivhus i ét
? GrowCamp – nu mere end 50.000 bede i gang

SE VIDEO:

Salat stortrives i et overdækket højbed

Salat stortrives i en GrowCamp


Spinaten høstes

Rigelig stor spinat høstes


GrowCamp højbed holder til lidt af hvert

GrowCampen kan bruges til lidt af hvert!